Üniversitemiz ve İSF Stüdyo Arasında Akademik İş Birliği Yapıldı

27.05.2022

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile İSF Stüdyo arasında akademik iş birliği gerçekleştirildi. Bu kapsamda Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencilerimiz, TRT’nin sevilen çizgi filmi “Rafadan Tayfa” başta olmak üzere birçok animasyon ve eser üreten İSF Stüdyoları’nda sağlanan eğitim fırsatları ile mesleğe yönelik pratik uygulamalar yapacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde kurulan Dijital Sanat Akademisi kapsamında; İSF Stüdyoları, Ankara Bilim Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi iş birliği yapacak. Projede, TRT Akademi’yle de ortak çalışmalar yürütülecek. Dijital Sanat Akademisi’nde verilecek eğitimlerde; teori ile pratik bir araya getirilecek ve sektöre yönelik nitelikli iş gücü sağlanacak. Endüstri odaklı bir modelle animasyon eğitimleri verilecek.

Animasyon sektörünün, geleceğin en önemli alanlarından biri olacağını belirten Rafadan Tayfa yapımcısı İsmail Fidan sözlerine şöyle devam etti: “Animasyon sektörünün tüm sektörlerin kalbindeki sektör olacağına inanıyoruz. Sektördeki sanatçı adaylarının, kalifiye bir sanatçı olması için çalışıyoruz.”

Proje hakkında bilgilendirme yapan Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik; “Bir taraftan öğrencimizin kendi akademik altlığını güçlendirirken, diğer taraftan da daha eğitim aşamasında bile dış dünyaya entegre olabilecek altlığı kazandırmak istiyoruz.” dedi.

Dijital Sanat Akademisi’nde ilk aşamada otuz öğrenciye pratik eğitimler verilecek ve eğitimlere bir ay içinde başlanacak.