Mimarlık Söyleşileri I Gerçekleşti

03.12.2019

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen Mimarlık Söyleşileri’nin ilki 26 Kasım 2019’da üniversitemizin Medeniyet Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleşti. Dekanımız Prof. Dr. Ali Tan’ın da iştirak ettiği söyleşinin konuğu Y. Mimar Celâleddin Çelik olmuştur. Nun Architecture Design firmasının kurucusu olan Çelik aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve İstanbul Şehir Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev almaktadır.
“Mimarlığın Doğası Üzerine” başlıklı konuşmasında Çelik, insanın diğer canlılardan farkını çevresini şekillendirmesi ve yeniden üretebilmesine dayandırmıştır. Şehirleri insanın zihin yapısının somutlaşmış hali olarak ele alabileceğimizi öne süren Çelik, bu doğrultuda mimarlığın da tıpkı yediğimiz gıdalar ve dinlediğimiz müzik gibi, bir bilinç çerçevesinde değerlendirilmesinin ve tüketilmesinin öneminin altını çizmiştir.
Söyleşinin devamında konuğumuz Y. Mimar Celâleddin Çelik, Selçuklu, Osmanlı ve modern dönem örnekleri üzerinden kültürümüze ait mimari eserlerin özellikleri ve dönüşümü hakkında kapsamlı bir sunum ile, koruma ve yeni yapı üretimi ile ilgili görüşlerini bizimle paylaşmıştır. Program, soru cevap bölümü ile sona ermiştir.​
Üniversitemiz Mimarlık Bölümü Arş. Gör. B. Gizem Turna'nın izlenimlerini paylaştığı Mimarlık Söyleşilerinin bir sonraki programında, Yapı Mühendisliği alanında uzmanlaşan ve deprem üzerine araştırmaları olan, Esenyurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimar Doç. Dr. Ali Rıza Parsa konuğumuz olacaktır. Yeri ve tarihini sitemizde duyuracağımız söyleşimize tüm ilgililer davetlidir.