İMÜ Tiyatro Topluluğu´ndan Kültürel Mirasımıza Sezonun İlk Oyunu 'İstiklal Yolu' ile Katkı

10.06.2022

Haziran ayının ilk haftasında seyircilerine perdelerini açan İMÜ Tiyatro Topluluğu sergilediği ilk oyunuyla yerel sanata ve kültürel mirasa katkı sağlamanın yanında final sınavları öncesi öğrencilerin yüzünü de güldürdü. Fakültemizin Sahne Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Rüstem MÜRSELOĞLU’nun akademik danışmanlığını yürüttüğü Tiyatro Topluluğu, 1 Haziran’da ise “İstiklal Yolu” oyunuyla seyircilerini selamladı. Mehmet Akif ERSOY´un tarihimizin kıymetli hazinesi İstiklal Marşı´nı yazış hikayesini konu alan oyun seyircilerden büyük ilgi gördü.

Üniversitemizin Aşık Paşa Konferans salonunda sergilenen oyuna Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih SARI, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ekrem TAK da katıldılar. Akademisyen, idari kadro ve üniversite öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen oyuna ilgi yüksekti.

Oyunun yönetmeni Dr. Öğr. Üyesi Rüstem MÜRSELOĞLU konuşmasında;  “Üniversitemizde farklı alanlarda eğitim gören öğrencilerimizin tiyatroya gönül vermesi ve eğitim öğretim yılının sonunda iki oyunla seyircisiyle buluşması büyük bir emeğin, çalışmanın ürünüdür. Pandemi döneminde İstiklal marşımızın 100. yıldönümü buruk geçti. Rektör hocamızın desteğini de alarak bu sene “İstiklal Yolu” adlı oyunumuzu sergilemekle milli şairimiz M. Akif’i sizlerle beraber anmanın ayrıca sevincini yaşamaktayız” dedi. Başta Tiyatro Topluluk Başkanı Taha MACİT olmak üzere her iki oyunda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fatih SARI, Üniversitemizin Genel Sekreteri Doç. Dr. Ekrem TAK, Siyasi Bilgiler Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Hamdi GENÇ, Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir PEKTAŞ, Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Doğan ARSLAN, Sahne Sanatları Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Melike Saba AKIM ÇINAR ve Dr. Öğr. Üyesi Ferdi ÇETİN tiyatroya gönül veren öğrencilere ve emeği geçenlere rektör hocamızın imzalamış olduğu teşekkür belgelerini taktim ettiler.