İMÜ Tiyatro Topluluğu Kültürel Mirasımıza Katkısını Fehim Paşa Konağı İle Sergiledi

10.06.2022

Haziran ayının ilk haftasında seyircilerine perdelerini açan İMÜ Tiyatro Topluluğu sergilediği ikinci oyunuyla yerel sanata ve kültürel mirasa katkı sağlamanın yanında final sınavları öncesi öğrencilerin yüzünü de güldürdü. Fakültemizin Sahne Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Rüstem MÜRSELOĞLU’nun akademik danışmanlığını yürüttüğü Tiyatro Topluluğu, 3 Haziran’da ise “Fehim Paşa Konağı” oyunuyla seyircilerini selamladı. Yazarı Turgut ÖZAKMAN´a 1979 yılında büyük ödül kazandıran oyun, tarihimizin dönüm noktası olan 2. Meşrutiyet arifesinde, Abdülhamit'in son günlerinde bir baba- oğlu hikayesine odaklanan oyun seyirciye keyifli anlar yaşattı.

Üniversitemizin Aşık Paşa Konferans salonunda sergilenen oyuna Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih SARI, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ekrem TAK da katıldılar. Akademisyen, idari kadro ve üniversite öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen oyuna ilgi yüksekti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fatih SARI, Üniversitemizin Genel Sekreteri Doç. Dr. Ekrem TAK, Siyasi Bilgiler Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Hamdi GENÇ, Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir PEKTAŞ, Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Doğan ARSLAN, Sahne Sanatları Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Melike Saba AKIM ÇINAR ve Dr. Öğr. Üyesi Ferdi ÇETİN tiyatroya gönül veren öğrencilere ve emeği geçenlere rektör hocamızın imzalamış olduğu teşekkür belgelerini taktim ettiler.