Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Uluslararası Başarı

19.06.2020

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Adnan Kahveci Vakfı’nın iş birliğiyle gerçekleştirilen “Sıfır Atık” konulu Uluslararası Afiş Yarışması ve Sergisi Projesi sonuçlandı. 67 ülkeden 1317 katılımcının 2407 tasarım gönderdiği yarışmada, uluslararası jürilerin değerlendirmesiyle, üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden 4 öğrencimiz tasarımlarıyla ilk 100’e girmeye hak kazandı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığının da destek verdiği yarışmada Görsel İletişim Tasarımı Bölümü birinci sınıf lisans öğrencilerimizden Sümeyye ÜstünŞüle İşyar ile Buse Cebe ve ikinci sınıf lisans öğrencilerimizden Safa Baran Sulak’ın çalışmaları ilk 100’e girerek büyük başarıya imza attılar. Bölüm öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Doğan Arslan’ın vermiş olduğu Temel Tasarım II ve İllüstrasyon dersleri çerçevesinde öğrencilerimiz gerçek proje kapsamında tasarladıkları çalışmalarla ilk defa uluslararası bir yarışmaya katıldılar.

“Uluslararası Afiş Yarışması ile Dünya’nın farklı ülkelerinde akademisyenlerin, profesyonel tasarımcıların, doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin katıldığı bir yarışmada, daha tasarımın ilk basamaklarında olan bir ve ikinci sınıf öğrencilerimizin tasarımlarının ilk 100’e girmesi, üniversitemiz adına sevindirici bir durum” olarak değerlendiren öğretim üyemiz Doğan Arslan “Bölümümüzün hem mekân hem de teknik malzemeler çerçevesinde şartların iyileşmesiyle daha çok uluslararası ortamlarda başarılar göstereceğini inanıyorum” diyerek öğrencilerden umutlu olduğunu belirtti.

2017 yılında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde, oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hayata geçirilen Sıfır Atık projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde son dönemde çevre adına yürütülen en önemli projelerden biri olarak kabul görmektedir. Yarışmanın ilk 100'e giren afişlerinden oluşan serginin büyük şehirlerde ve yurt dışına açılarak, "sıfır atık" konusunda farkındalık sağlanması hedefleniyor.

Öğrencilerimiz başta olmak üzere emeği geçen tüm akademisyen hocalarımızı tebrik ediyoruz.

Yarışmada ilk 100’e giren afiş çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.