Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencileri Afiş Tasarımında İlk 100'e Seçildi

13.05.2022

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi - BIAH (Bolu International Art Hall) tarafından "Şiddete Karşı" temasıyla düzenlenen 3. Bolu Uluslararası Poster Tasarım Yarışması'nda, üniversitemizin Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nden 4 öğrencimiz tasarımlarıyla ilk 100’e girmeyi başardı. Büyük bir başarıya imza atan üniversitemizin dördüncü sınıf lisans öğrencilerinden Baha Yüce, Gülşah Feyza Gündoğdu, Hale Ege Alağuş ve Sema Mürekkepçi'yi kutluyoruz.

Öğrencilerimizi yarışmaya teşvik eden sevgili misafir öğretim üyemiz Pınar Çelik görüşlerini şöyle belirtti:

"Öğrencilerimizin başarıları bizi gururlandırdı. Sosyal Sorumluluk ve Tasarım dersi kapsamında öğrencilerin toplumdaki dezavantajlı durumdaki bireylerin, doğanın ve tüm canlıların en önemli sorunlarını ele alıp, problem tespitinde bulunup, toplumda farkındalık yaratmak ve harekete geçirmek amacıyla tasarımlar ortaya koymaları amaçlanmıştır. Bu bağlamda, tasarımcıların rolünün önemi gün geçtikçe artmaktadır. Biz de, öğrencilerimizle en önemli toplumsal sorunlardan biri olan şiddet konusunda tasarımlar ürettik ve "BAİBÜ Bolu International Art Hall'un düzenlediği, 3. Bolu Uluslararası Poster Tasarım Yarışması’na katıldık. Uluslararası düzenlenen ve yüzlerce işin katıldığı bu yarışmada, dört öğrencimizin tasarımının sergilenmeye değer bulunan "ilk 100 eser" arasında seçildiğini duyurmaktan mutluluk duyarız. Teşvik ve desteklerinden ötürü bölüm başkanımız değerli hocamız Doç. Dr. Doğan Arslan'a ve katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Afiş tasarımları seçilen öğrencilerimizle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyorum. Tüm öğrencilerimize daha çok tasarım yarışmalarına katılarak, üretmeye devam etmelerini tavsiye ediyorum. Tasarımla kalın."

Bizleri gururlandıran gençlerimiz ise tasarımlarıyla ve başarılarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Çalışmamın sergilenmesinden dolayı mutlu ve gururluyum. Daha önemlisi bu büyük soruna karşı insanların sesini duyurmaktı. Bunu yapabildiysem o zaman bu başarının anlamı olur. " Baha Yüce.

"Bir kadın şiddete kurban edildiği zaman yalnızca kendisi değil geride bıraktıkları da kurban edilir." Gülşah Feyza Gündoğdu.

"Kader gayrete aşıktır diye bir söz vardır. İyi bir çizer olmadım hiçbir zaman. Hatta 36 yaşıma kadar bir çöp adam bile çizemedim. Ve şimdi 39 yaşındayım. Gayret gerek azim gerek çok çalışmak gerek elbette ama ille de “AŞK” lazım. Tasarım Aşk’tır. " Hale Ege Alağuş.

"Şiddet ve hayvan kelimeleri hiçbir zaman bir araya gelmemeli ve bunu engellemek için çaba gösterilmelidir. Eserimin ilk 100 afişten biri seçildiğini duymak mutluluk vericiydi. Sosyal sorumluluk ve tasarım dersi kapsamında bizi bu yarışmaya katılmak için teşvik eden değerli hocam Pınar Çelik'e çok teşekkür ederim." Sema Mürekkepçi.

Öğrencilerimiz başta olmak üzere emeği geçen tüm akademisyen hocalarımızı tebrik ediyoruz.

Yarışmada ilk 100’e giren afiş çalışmaları: