Dekanlık Söyleşileri Programının Yedinci Bölüm Yayımlandı

01.09.2021

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi himayesinde "Dekanlık Söyleşileri" isimli Youtube programı yayına başladı. Yapımcılığını Prof. Dr. Ali Tan'ın, yönetmenliğini Öğr. Gör. Görkem Katmer’in yaptığı programda eğitim, tarih, sanat, mimarlık, kent, çevre, peyzaj, ekoloji ve daha birçok konuya yer verilmektedir.

Dekanlık Söyleşileri programının bu bölümünde, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Dr. Mesrure Melis Bilgin ile tiyatroda dijitalleşme üzerine konuştuk. Moderatörlüğünü Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Melike Saba Akım Çınar'ın yaptığı bölümde Bilgin, yakın zamanda yayınlanan "Dijitalleşen Sahne Sanatları Deneyimi" başlıklı makalesinden yola çıkarak, tiyatroda multimedya kullanımı ve dijitalleşme süreçlerinin köklerini sahne sanatları alanından çeşitli örnekler vererek aktardı. Sahne sanatlarındaki dijitalleşme sürecini diğer sanatlardan ayıran ve başkalaştıran unsurlara değinen Bilgin, tiyatroda dijitalleşme ve dijital tiyatro gibi kullanımların birbirinden hangi bakımlardan ayrıştığı üzerinde durdu.

İzlemek için: