Dekanlık Söyleşileri Programının Üçüncü Bölümü Yayımlandı

01.07.2021

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi himayesinde "Dekanlık Söyleşileri" isimli Youtube programı yayına başladı. Yapımcılığını Prof. Dr. Ali Tan'ın, yönetmenliğini Öğr. Gör. Görkem Katmer’in yaptığı programda eğitim, tarih, sanat, mimarlık, kent, çevre, peyzaj, ekoloji ve daha birçok konuya yer verilmektedir.

Dekanlık Söyleşileri programımızın bu bölümünde, İstanbul Üniversitesi  Öğr. Üyesi ve M.E.B. Itri Güzel sanatlar Lisesi müdürü Doç Dr. Erhan ÖZDEN ile, Osmanlı'nın kuruluşundan Cumhuriyet'e kadar olan süreçteki musıki eğitimi süreçleri ve Osmanlı Maarifi'nde Musıkiyi ele aldık. Moderatörlüğünü Türk Musîkisi Bölümünden Öğr. Gör. Metin Durgutlu’nun yaptığı bölümde Özden, Osmanlı'nın kuruluşundan itibaren musîkinin öğretildiği kurumları ve eğitime nasıl bir bakış açısıyla yaklaştıklarını bizlere anlattı. Özellikle Tanzimat sonrası süreçte oluşturulan Dâru’l-eytâm’dan Dâru’l-elhân’a  Osmanlı’da konservatuvarlar ve  musıki eğitiminde üstlendikleri rolleri detaylandırdı.

Dekanlık Söyleşileri’nin 16 Temmuz 2021 tarihinde yayınlanacak bir sonraki bölümünde pandemi döneminde tiyatro eğitimi ve tiyatro eğitiminde dijitalleşme konusu sizinle olacak.

Bizi takip etmeye devam edin! www.youtube.com/imustmf