Dekanlık Söyleşileri Programının Beşinci Bölümü Yayımlandı

02.08.2021

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi(STMF) himayesinde "Dekanlık Söyleşileri" isimli Youtube programı yayına başladı. Yapımcılığını Prof. Dr. Ali Tan'ın, yönetmenliğini Öğr. Gör. Görkem Katmer’in yaptığı programda eğitim, tarih, sanat, mimarlık, kent, çevre, peyzaj, ekoloji ve daha birçok konuya yer verilmektedir.

Programın beşinci bölümünde İstanbul Medeniyet Üniversitesi STMF dekanı Prof. Dr. Ali Tan ve Türk Musikisi Bölümü öğretim elemanı Doç. Dr. Sami Dural, musiki ve akademi hakkındaki analizlerini paylaştılar. Konuşmanın satır başlıkları arasında; gelenek, modern çağ, insan bilimleri, sanat, musiki, kavram, olgu, süreklilik-süreksizlik, üretim gibi kavramlar yer almaktadır. Bu bağlamda Tan ve Dural, Türkiye'de akademi alanında yer alan musikisi eğitimcileri ve öğrencilerinin literatürle olan ilişkilerini sorguladılar.

Dekanlık Söyleşileri’nin yeni bölümü 16 Ağustos 2021 tarihinde yayında olacak.

Bizi takip etmeye devam edin! www.youtube.com/imustmf