Dekanlık Söyleşileri Programının Altıncı Bölümü Yayımlandı

17.08.2021

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi himayesinde "Dekanlık Söyleşileri" isimli Youtube programı yayına başladı. Yapımcılığını Prof. Dr. Ali Tan'ın, yönetmenliğini Öğr. Gör. Görkem Katmer’in yaptığı programda eğitim, tarih, sanat, mimarlık, kent, çevre, peyzaj, ekoloji ve daha birçok konuya yer verilmektedir.

Programın bu bölümünde İTÜ Mimarlık Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Işık kerpiç, kerpiç mimarisi ve kerpiç mimariye dönüş konularını konuşmak üzere konuğumuz oldu. Moderatörlüğünü Fakültemiz Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yıldız Aksoy’un yaptığı bölümde IŞIK, nasıl mimar olmaya karar verdiğini, kerpiç ve kerpiç mimarisini uzmanlık alanı olarak neden tercih ettiğine dair görüşlerinin yanı sıra kerpiç malzemesinin özelliklerini, insan ve çevre sağlığı için önemini, depreme dayanıklılığını, son zamanlarda kerpiç mimariye dönüşün sebeplerini, kerpiç denildiği zaman az enerji kullanan iç mekanlar sağladığı için bütün dünyaya da olan katkıları konularındaki görüşlerini bizlerle paylaştı.