Dekanlık Söyleşileri 9. Bölümü Yayımlandı

01.10.2021

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi himayesinde "Dekanlık Söyleşileri" isimli Youtube programı yayına başladı. Yapımcılığını Prof. Dr. Ali Tan'ın, yönetmenliğini Öğr. Gör. Görkem Katmer’in yaptığı programda eğitim, tarih, sanat, mimarlık, kent, çevre, peyzaj, ekoloji ve daha birçok konuya yer verilmektedir.

Dekanlık Söyleşileri programının bu bölümünde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Melike Saba Akım Çınar ile tiyatroda yeni dramaturjiler üzerine konuştuk. Moderatörlüğünü Sahne ve Görüntü Sanatları bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Çetin’in yaptığı bölümde Akım, tiyatro alanında metnin hakimiyetinin kırıldığı dönemden başlayarak ortaya çıkan yeni dramaturjiler ekseninde yeni medya ve ekoloji gibi sanat ve felsefede tartışılmaya başlanan kavramlar üzerinde durdu. Ortaya çıkan “yeni” tiyatro yapma biçimlerinin incelendiği sohbet çerçevesinde tiyatronun yeni oluşmakta olan ontolojinin gelişim süreci irdelendi.

İzlemek için: