Dekanlık Söyleşileri 10. Bölüm Yayımlandı

02.11.2021

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi himayesinde "Dekanlık Söyleşileri" isimli Youtube programı yayına başladı. Yapımcılığını Prof. Dr. Ali Tan'ın, yönetmenliğini Öğr. Gör. Görkem Katmer’in yaptığı programda eğitim, tarih, sanat, mimarlık, kent, çevre, peyzaj, ekoloji ve daha birçok konuya yer verilmektedir.

Programın bu bölümünde İMÜ STMF Türk Musikisi Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Sami Dural, Dr. Öğr. Üyesi Erdal Kılıç ve Öğr. Gör. Semih Özdemir, Türk müziğinin yazılması hususundaki analizlerini paylaştılar. Söz konusu müzik alanında önemli bir yere sahip olan Hamparsum müzik yazısını, açıklamalı çevirisini yapmış oldukları ve Yeğya M. Dındesyan'a ait olan Müziğin Unsurları adlı kitap çerçevesinde değerlendirdiler.

İzlemek için: