Mimarlık Söyleşileri II: Ali Rıza Parsa

16.12.2019

Söyleşilerimizde, mimarlık kuramı ve pratiğini farklı açıdan tartışan konukların katılımıyla, mimarlık gündemini belirleyen konular ele alınacaktır. Mimarlık alanında alternatif bakış açıları üretmek, kendi kültürüne hakim, uluslararası nitelikte bir ekol yaratma yolunda yenilikçi fikirlerin dile getirileceği bir platform sunma amacıyla söyleşilerimiz seri halinde gerçekleştirilecektir.
İlk oturumunu Kasım ayında Celaleddin Çelik eşliğinde gerçekleştirdiğimiz söyleşilerimizin ikinci oturumunda Mimar Doç. Dr. Ali Rıza Parsa'yı ağırlıyoruz. Yapı Mühendisliği alanında uzmanlaşmış, deprem ve yapı üzerindeki etkileri üzerine çalışmalar yapmış olan Parsa bugün de profesyonel çalışmaları yanında Esenyurt Üniversitesi'nde Dekan Yardımcısı ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Mimarlık Söyleşileri II'nin konuğu Parsa, ”Yüksek Yapılarda 18.yy'dan Günümüze Kadar Taşıyıcı Sistem ve Strüktürel Malzemelerinin Gelişimi”​​ başlıklı sunumu  20 Aralık 2019 tarihinde saat 15.00'te İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Kuzey Yerleşkesi F Blok'ta icra olunacaktır. İMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından gerçekleştirilen etkinliğimize tüm ilgilileri bekleriz.

Prof. Dr. Ali TAN
İMÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Dekanı