Dekanlık Söyleşileri: Kadıköy Hasanpaşa Kurbağalıdere Kentsel Sit Alanı Üzerine Bir İnceleme

17.03.2022

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi himayesinde hazırlanan ve yapımcılığını Prof.Dr. Ali Tan'ın yaptığı; eğitim, tarih, sanat, mimarlık, kent, çevre, peyzaj, ekoloji ve daha pek çok konuya yer verilen   "Dekanlık Söyleşileri" serisinin ilk yüz yüze etkinliği 17 Mart 2022 saat 13:00’da yapılacaktır.

Serinin bu etkinliğinde Mimarlık Bölümü’müzden Ar.Gör. Özge Gürsoy, yazarlığını Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Prof.Dr.N.Ferah Akıncı ile paylaştığı  “Kadıköy Hasanpaşa Kurbağalıdere Kentsel Sit Alanı Üzerine Bir İnceleme” başlıklı kitabındaki araştırmanın süreç ve sonuçlarını bizlere paylaşacaktır.

2021 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yayınevi tarafından yayımlanan ve Kadıköy ilçesinde bulunan Hasanpaşa Kurbağalıdere Kentsel Alanı’nın incelendiği çalışma, kullanıcının kentsel sit alanına bakış açısını ve  konut memnuniyetini değerlendirilmesinin yanında kentsel sit alanındaki yapılar ve çevresi için iyileştirme önerileri içermektedir. Gürsoy sunumunda, çalışma kapsamındaki süreçleri, araştırma metotlarını, kentsel sit alanı sakinlerinin yaşam kalitesinin arttırılması için geliştirdikleri önerileri paylaşacaktır.

Etkinlik ilgilenen herkesin katılımına açıktır.

Yer: İMÜ Göztepe Kuzey Kampüsü, F Blok Toplantı Salonu

Tarih: 17.03.2022