Dekanlık Söyleşileri: Gecekondu Sorunu ve Ülkemizdeki Yansımaları

16.05.2022

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi himayesinde hazırlanan ve yapımcılığını Prof.Dr. Ali Tan'ın yaptığı; eğitim, tarih, sanat, mimarlık, kent, çevre, peyzaj, ekoloji ve daha pek çok konuya yer verilen   "Dekanlık Söyleşileri" serisinin dördüncü yüz yüze etkinliği 16 Mayıs 2022 saat 11:30’da yapılacaktır.

Serinin bu etkinliğinde Mimarlık Bölümü’müzden Ar. Gör. Nazife SOFU BAĞ,  “Gecekondu Sorunu ve Ülkemizdeki Yansımaları” başlıklı sunumunu bizlerle paylaşacaktır.

Sunumda, gecekondu olgusunun ortaya çıkışı ve şehirlerimizi nasıl etkilediği bağlantılı olduğu sorunlar açısından ele alınacaktır. Bir kültür bileşeni olarak gecekondu kavramı ve ortaya koyduğu mekan algısının boyutları yoksullukla mücadelede gecekondu olgusunun varlığı üzerinden tartışılacaktır.

Etkinlik ilgilenen herkesin katılımına açıktır.

Yer: İMÜ Göztepe Kuzey Kampüsü, F Blok Toplantı Salonu

Tarih: 16.05.2022